Špaldový perník - recept!

06.10.2019

Další hrnková klasika pro všechny nestíhající kuchaře a kuchařinky! Mňamka, jejíž příprava nezabere skoro žádný čas a zmizí ještě rychleji! :-)

Suroviny:

  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 3/4 hrnku třtinového cukru
  • 1 domácí vejce
  • 2 lžíce kvalitního kakaa
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1/2 plnotučného mléka
  • 1 celá zakysaná smetana
  • perníkové koření - doporučujeme vlastní výrobu, jen tak víte, co fakt jíte... :-)
  • 1 lžička jedlé sody

Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme voňavé těsto, které pak vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 35 minut. 

Tip: Pokud patříte mezi milovníky kokosu, můžete přidat kokos do těsta nebo hotový perník polít rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou  a zasypat kokosem.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky