Špaldový perník - recept!
06.10.2019
Další hrnková klasika pro všechny nestíhající kuchaře a kuchařinky! Mňamka, jejíž příprava nezabere skoro žádný čas a zmizí ještě rychleji! :-)
Suroviny:
- 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1 domácí vejce
- 2 lžíce kvalitního kakaa
- 3/4 hrnku oleje
- 1/2 plnotučného mléka
- 1 celá zakysaná smetana
- perníkové koření - doporučujeme vlastní výrobu, jen tak víte, co fakt jíte... :-)
- 1 lžička jedlé sody
Všechny suroviny smícháme dohromady a vypracujeme voňavé těsto, které pak vylijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 35 minut.
Tip: Pokud patříte mezi milovníky kokosu, můžete přidat kokos do těsta nebo hotový perník polít rozpuštěnou vysokoprocentní čokoládou a zasypat kokosem.
